Sosy sojowe

Sos Sojowy Jasny

Jasny sos sojowy jest nieco bardziej popularny niż jego ciemny odpowiednik. Świetnie nadaje się jako dodatek do ryżu, makaronu, mięs, owoców morza, ryb, a nawet sushi. Ma wyjątkowy, bursztynowy kolor, jest nieco bardziej słony niż ciemny sos sojowy. Idealnie sprawdzi się jako przyprawa do wszelkich dań kuchni azjatyckiej i nie tylko. Bardzo często wykorzystywany do sałatek, sosów, dressingów, ryb, owoców morza, kurczaka, jasnego mięsa, zup oraz dań wegetariańskich. Możesz go podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Doskonały do marynowania, przyprawiania zup, sosów i dań.

Pojemność: 150 ml

Kraj pochodzenia: Chiny

Nie zawiera glutaminianu sodu i konserwantów. 

Składniki: nasiona soi 46%, woda, sól, cukier.


Wartość odżywcza na 100 ml produktu

Wartość energetyczna 188kJ/ 44kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 3,7 g
w tym cukry 1,2 g
Białko 7,0 g
Sól 17,0 g