Pędy bambusa
Pędy bambusa to wspaniały dodatek do orientalnych potraw, zup, sałatek z makaronem ryżowym i dań głównych. Pędy wspaniale komponują się z warzywami.
Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia: spoza UE
Składniki
Składniki: pędy bambusa, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu dotyczy masy netto produktu po odsączeniu zalewy
Wartość energetyczna | 114 kJ/ 27 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 4,6 g |
w tym cukry | 4,5 g |
Białko | 1,2 g |
Sól | 1,1 g |
Kiełki fasoli mung
To młode pędy wypuszczone z nasion fasoli mung, czyli złotej fasoli. Doskonałe np.do zupy ramen z owocami morza.
Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia: UE
Składniki
Składniki: kiełki fasoli mung, woda, cukier, regulator kwasowości- kwas cytrynwy, sól, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu dotyczy masy netto produktu po odsączeniu zalewy
Wartość energetyczna | 133 kJ/ 32kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 5,0 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 0,50 g |